facebook

Кинув роботу у Голландії і відкрив бізнес в Україні: історія заробітчанина

Повернувся з Голландії, щоб заробляти в Україні. Колишній заробітчанин Олександр Стратійчук і його сім’я організували свій агробізнес в Чернівецькій області. Почали з вирощування тюльпанів, а тепер готуються отримати перший урожай винограду. Про те, коли і рідна земля допомагає долі у матеріалі.

З висоти пташиного польоту море тюльпанів на тлі Карпат виглядає всього лише різнокольоровими доріжками. Господар поля всього 14 років тому був звичайним заробітчанином на голландських квіткових плантаціях, але працювати на чужій землі довго не зміг і повернувся.

Почати Стратійчук вирішив з квітів. Експеримент вдався – ними зацікавилися потенційні покупці зі всієї України. Щорічно сім’я організовує свою виставку досягнень тюльпанового господарства, яка радує і дорослих, і дітей.

На гектарі землі – понад півсотні сортів тюльпанів: “Королева ночі”, “Стронг голд”, “Денмарк” і “Сантандер”. Поки Олександр прямо на тюльпановому полі займається селекцією, його дружина Мирослава продає відвідувачам квіти.

Крім того, сім’я зайнялася і вирощуванням винограду – його висадили два роки тому, і цього літа чекають перший урожай. Виноград потрапить на місцеві ринки і магазини, причому поспіє раніше турецького і буде більш якісним, каже Олександр. А далі в планах Стратійчуків – півонії. Щоб розширювати господарство, сім’я вже подала в сільраду заявку на виділення додаткової землі і шукає додаткові робочі руки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...