facebook

Вже з 23 серпня на українців чекають нові тарифи на електроенергію

23 серпня НКРЕКП скасує формулу формування ціни на електроенергію “Роттердам +”.

 

 

Однак, процедура реалізації даного рішення може зайняти певний час. Про це заявила голова енергетичного регулятора Оксана Кривенко.

Як запевняє очільниця НКРЕКП Оксана Кривенко, саме зараз настав момент, щоб привести у відповідність нормативно-правові акти держрегулятора задля того, щоб вони відповідали вимогам закону “Про ринок електричної енергії”. На засіданні, яке заплановано на 23 серпня, скоріш за все, буде скасована формула формування ціни на вугілля “Роттердам+”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами голови регулятора, через брак часу зараз не варто вносити зміни в формулу до запуску нового ринку електроенергії в Україні, який запланований на наступний рік.

“Для проходження одного регуляторного акта необхідно три місяці. Також не варто забувати про терміни його реалізації. У нас зараз не так багато часу, а розробляти нові документи і дискутувати з приводу них – це десь півроку. Чи є сенс займатися розробкою нових рішень впродовж шести місяців, якщо через пару місяців воно не буде актуальним “, – запевняє голова НКРЕКП Кривенко.

Очільниця також впевнена, що формула “Роттердам +” сьогодні є об’єктивною, і це було визнано міжнародними експертами.

“Якщо в цілому говорити про існуючу формулу формування ціни, то я впевнена, що вона є ринковою і повністю відповідає нормам. Індикативне формування складових сьогодні застосовується в різних сферах, в тому числі і при формуванні ціни нафти на внутрішніх ринках. Подібним чином сьогодні формуються і ціни на газ. Крім цього, цей метод використовують при формуванні тарифів на уранове паливо, яке ми використовуємо для генерування тарифів на електроенергію для підприємства Енергоатом. У всіх випадках використовується принцип імпортного паритету. Авторитетні міжнародні експерти зробили висновки щодо цієї формули, які будуть в найближчому часі оприлюднені “, – підсумувала голова енергетичного регулятора.

Також повідомлялося, що з 1 жовтня в Україні будуть збільшені тарифи на електроенергію для енергокомпаній. У НКРЕКП запевнили, що дане підвищення не торкнеться простих українців, проте це призведе до зростання тарифів для непобутових споживачів.

За словами очільниці НКРЕКП Оксани Кривенко, в цілому тарифи для непобутових споживачів зростуть на 0,5-1%.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...