facebook

“Погрожують мені й дітям” – волонтерка розповіла про свою роботу

Акредитація волонтерів, яку активно обговорюють у профільному міністерстві, не врятує їх від погроз сепаратистів і навряд чи допоможе вирішити повсякденні труднощі в роботі.

Про це Gazeta.ua розповіла 47-річна Вікторія Мірошніченко, волонтер, Народний Герой України.

“Якщо це програма по захисту, то проект ще треба доробляти. Постійно отримую дзвінки від сєпарів – погрожують мені й дітям, виставили мої фото на кількох своїх сайтах. І як те, що отримаю від держави якісь документи, допоможе захистити рідних? А відсутність “корочки” ніяк не вплине на мою роботу.

Якщо йдеться про гроші, то я завжди звітую перед людьми. З жовтня 2014 року їздила в зону АТО “диким волонтером” – пакувала 4 мікроавтобуси необхідних речей і їхали в зону. Після того військові надсилали мені фото, а я вже виставляла у соцмережу як звіт.

Найбільша проблема – це “екскурсанти”. Такі не заїжджають далі Авдіївки – бояться трястися по бездоріжжю. Приїжджають і одразу біжать шукати командирів, аби ті поставили помітку про відрядження. Так намагаються отримати статус учасника бойових дій. Потім виставляють фото в інтернет і часто “світять” позиції і техніку”, – розповіла Мірошніченко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...