facebook

Співвласники дитячого садка LeapKids влипли у скандал

Дитсадок LeapKids є частиною житлового комплексу “Новопечерські Липки”, співінвесторами проекту виступили компанії City One Development

Співвласники “елітного” дитсадка LeapKids, розташованого в ЖК “Новопечерські Липки”, Василь Хмельницький і Андрій Іванов вивели з банку “Хрещатик” близько 7 млрд грн

Про це пише журналіст Сергій Лямець в матеріалі “Як вкрасти мільярд»”, пише Hyser.

“Розповім вам історію про те, як Василь Хмельницький і його бізнес-партнер Андрій Іванов “поклали” банк “Хрещатик”. Банк став банкрутом 5 квітня 2016 року. Кияни здивувалися цьому факту, тому що в будь-якій країні комунальний банк – це золоте дно, вічний бізнес. Особливо якщо мова йде про обслуговування столиці. Проте, банк помер – залишивши після себе 7 мільярдів гривень (!) боргів. Ці 7 мільярдів складаються з грошей, які ніколи не отримають тисячі підприємств і люди, які володіли депозитами понад 200 тисяч гривень (в еквіваленті, $8000 – не так вже й багато)”, – пише Лямець.

“Грошей, які залишилися в спустошеному “Хрещатику”, не вистачить навіть для того, щоб компенсувати державному бюджету 2,8 мільярда гривень – стільки було виплачено людям, які мали на депозитах менше 200 тисяч гривень. До сих пір, з банку вдалося повернути лише 800 мільйонів. Це все, що залишилося від банку, який мав сильну репутацію і більше 8 мільярдів на рахунках”, – констатує журналіст.

“Весь 2015 рік і аж до 1 квітня 2016 року ці фірми отримували кредити на свої компанії, а також продавали банку “сміттєві” облігації. Найцікавіше сталося в останні три дні життя банку – з 1 по 4 квітня 2016 року. Що у підсумку? За офіційною оцінкою, з банку виведені близько 7 мільярдів гривень. Перекладаю: Хмельницький і Іванов вкрали з банку “Хрещатик” мільярди гривень перед тим, як його покласти”, – заявив Лямець.

За його інформацією, виведені кошти були спрямовані Хмельницьким і Івановим на проекти в сфері девелопменту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дитсадок LeapKids є частиною житлового комплексу “Новопечерські Липки”, співінвесторами проекту виступили компанії City One Development Валерія Кодецького і UDP Василя Хмельницького та Андрія Іванова.

Відомо, що дитячий сад Києва LeapKids як мінімум вдруге з початку 2018 року потрапив в епіцентр скандалу. Батьки скаржаться на грубі порушення прав їхніх дітей в LeapKids, безвідповідальність персоналу, його байдужість до дітей.

У вересні 2017 року у дитсадку стався скандал через знущання над дитиною. Як повідомила мама постраждалого малюка, її дочка, залишившись поза увагою вихователів, була побита іншою дитиною, отримала травму голови, що призвело до тритижневого лікування. Вона також потребувала допомоги психологів і тривалого спостереження у педіатра.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...