facebook

Адвокати Януковича влаштували бійку з поліцією у київському суді: відео

Правозахисники колишнього президента України Віктора Януковича зчинили бійку з працівниками поліції у приміщенні Оболонського суду Києва. Причиною конфлікту стало те, що адвокатів не допускали на засідання.
Про це повідомляє “Интерфакс”.

Інтереси Януковича довірили представляти державному захиснику, однак адвокати Януковича виступили проти його участі в процесі. Вони пообіцяли подати скаргу на дії поліцейських, після чого їх все-таки пропустили до зали.

Адвокат Рябовол не має права приймати участь у цьому засіданні. Я заявляю, що Генпрокуратурі і суду не вдасться ввести в даний процес адвоката, який буде працювати не в інтересах клієнта,
– підкреслив один з адвокатів Януковича Віталій Сердюк.

Янукович в черговий раз подав заяву про відмову від безкоштовного державного адвоката Юрія Рябовола, сам Рябовол цю заяву підтримав, оскільки, за його словами, справа “не відповідає нормам закону”. Але суд відмовив у задоволенні заяви. Суддя заявив, що адвокати Януковича в цьому процесі допускали численні порушення і зловживали правом на захист.

Суд після цього оголосив перерву на 15 хвилин і попросив правоохоронців забезпечити порядок у судовому засіданні.

Під час перерви в коридорі суду трапилася штовханина між чоловіком, який представився “начальником Оболонської поліції” і Сердюком.

Сердюк сказав, що до нього застосували силу та зім’яли, порвали йому документи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В свою чергу, прокурори у справі, назвали події на засіданні суду та поза його межами на перерві “цирком”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...