facebook

Де “сховали” Сенцова: з’явилися свіжі дані

Головне управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному окрузі спростувало інформацію про те, що засуджений український режисер Олег Сенцов залишив колонію. Раніше спливали дані про те, що він нібито знаходився на борту одного із літаків, що вилетіли.

Про це повідомив “Інтерфакс” з посиланням на інформацію прес-служби регіонального відомства.

“Інформація про те, що засуджений Сенцов нібито залишив виправну колонію, не відповідає дійсності”, – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, Сенцов перебуває в колонії і продовжує голодування.

У свою чергу, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що поширювати неправдиву інформацію щодо Олега Сенцова можуть безпосередньо працівники колонії “Білий ведмідь” у Лабитнангі, де перебуває український політв’язень, передає “Громадське”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, сестра Сенцова Наталія Каплан закликала утримуватися від поширення інформації про можливе звільнення її брата до моменту його від’їзду за межі РФ.

“Навіть якщо ви дійсно дізналися, що Олега відпускають, не треба видавати жодної інформації, поки він не залишить Росію. Така передчасна інформація, навіть будучи правдою, може нашкодити ситуації. Всі ми бачимо, як все нестабільно в царстві стабільності”, – написала вона в своєму Facebook.

Оцінюючи минулу ніч, на початку якої була поширена недостовірна інформація про нібито звільнення українського режисера з табору, Каплан написала: “Ніч була жахлива”.

Вона також закликала не телефонувати матері Сенцова доти, поки інформація про його звільнення не підтверджена.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше російська журналістка Вікторія Івлєва стверджувала, що з адміністративного центру ЯНАО – Салехарда пізно ввечері 11 серпня вилетів літак, на борту якого міг перебувати Сенцов.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії в полярному місті Лабитнангі з вимогою до влади РФ звільнити всіх українських політв’язнів. 9 червня він написав листа правозахисникам Миколі і Тетяні Щур, в якому розповів, що не збирається здаватися. При цьому нещодавно сестра Сенцова отримала від нього листа, в якому режисер зізнався, що “кінець близько”.

Незабаром після цього уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денисова зробила пропозицію Росії, щоб врятувати життя режисера. Потім вона попросила російського омбудсмена Тетяну Москалькову перевести Сенцова до московської лікарні через різке погіршення здоров’я.

При цьому Денисова опублікувала свіжі знімки Олега, заявивши, що він перебуває в задовільному стані: “ходить дивитися телевізор, читає книги, пише щось час від часу”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...