facebook

Сьогодні відбудеться останнє затемнення року

Сьогодні, 11 серпня, відбудеться часткове сонячне затемнення, яке стане останнім в 2018 році
Про це повідомляють Українські Новини.

Під час Молодика Місяць розташовується на тій же стороні Землі, що і Сонце, тому на небі його не буде видно. Він пройде між Землею і Сонцем, при цьому ненадовго закриє частину диска денного світила, що і призведе до сонячного затемнення, яке сьогодні буде частковим для спостерігачів.

За київським часом його початок припадає на 11:02, затемнення досягне піку у 12:46, а закінчиться о 14:30. Як повідомляють NASA, максимальне значення перекриття Місяцем Сонця досягне 73%.

В той час як місячне затемнення абсолютно безпечно для перегляду, спостерігати за сонячним можна тільки за допомогою спеціальних окулярів. Їх можна зняти під час фази повного затемнення, коли Місяць повністю закриває сонячний диск, але при частковому дивитися на Сонце без захисних лінз не можна ─ незахищені очі можуть отримати опік, а в більш важких випадках це може призвести навіть до сліпоти.

Явище зможуть побачити жителі північної півкулі планети. Найбільша видимість буде на півночі Канади і північному сході Росії, також поспостерігати за затемнення зможуть в Гренландії, Північній Європі і північних країнах Центральної і Східної Азії – Казахстані, Монголії, Північній і Південній Кореї, а також на півночі Китаю.

В Україні сонячне затемнення сьогодні побачити не зможуть, однак не упустити явище можна за допомогою онлайн-трансляцій.

Наступне затемнення пройде в наступному році 6 січня. Воно буде сонячним і подібним до того, що очікується сьогодні, тобто частковим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...