facebook

Порошенко підписав закон, що знімає всі перешкоди для запуску Антикорупційного суду

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв’язку з прийняттям ЗУ «Про Вищий антикорупційний суд» (ВАКС).

Про це йдеться на сайті президента.

Зміни дозволяють забезпечити ефективний початок роботи та подальше функціонування Вищого антикорупційного суду, в тому числі його апеляційної палати.

Крім того, законом вирішуються питання організації діяльності ВАКС і гарантій діяльності суддів. Зокрема передбачено деталізацію діяльності палат вищих спеціалізованих судів та закріплення певної інституціональної, організаційної, кадрової та фінансової автономії апеляційної палати ВАКС.

Також законом передбачено, що апеляційний розгляд справ щодо топ-корупціонерів буде здійснюватися виключно апеляційною палатою ВАКС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«З прийняттям цього закону повністю відкритий шлях для створення та функціонування Вищого антикорупційного суду, тож я звертаюся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із проханням якнайшвидше провести конкурс, а до Міністерства закордонних справ – в максимально короткі строки звернутися з проханням до наших міжнародних партнерів щодо делегування представників до Громадської ради міжнародних експертів», – заявив Порошенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...