facebook

Facebook виявив спроби вплинути на проміжні вибори в США

Американська компанія Facebook оголосила про виявлення скоординованих спроб вплинути через платформу соціальної мережі на майбутні проміжні вибори в США, повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела.

Компанія визначила десятки акаунтів і сторінок, які могли використовуватися з цією метою. Відзначається, що для надання політичного впливу напередодні виборів також могли задіяти декілька акаунтів в Instagram.

За даними видання, на цьому тижні представники компанії провели кілька брифінгів в Конгресі США, під час яких повідомили, що в ході розслідування справи щодо втручання в американські вибори вони виявили “ретельно сплановану кампанію з метою надання політичного впливу”.

Газета пише, що ще два тижні тому експерти компанії встановили, що таку діяльність вели з восьми сторінок і 17 профілів в соцмережі Facebook, а також семи акаунтів в Instagram.

“Поки ми перебуваємо тільки на перших стадіях нашого розслідування, і у нас немає всіх фактів, в тому числі щодо того, хто може стояти за цим”, – наводить газета витримки із заяви Facebook.

“Компанія не змогла зв’язати ці акаунти з Росією, чиє Агентство інтернет-досліджень виявилося в центрі обвинувачень, висунутих раніше цього року у справі про втручання у вибори в 2016 році, але представники компанії розповіли Конгресу, що Росія, можливо, була залучена до цієї діяльності”, – пише The NYT.

При цьому, наголошується, що Facebook працює разом з ФБР, щоб розслідувати цю діяльність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проміжні вибори в американський конгрес повинні відбутися в листопаді 2018 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...