facebook

Візи в Канаду: українці відтепер повинні здавати біометричні дані

“Починаючи з 31 липня 2018 року, вам, можливо, доведеться надати відбитки пальців та фото (біометричні дані), коли ви подаєте заявку на візу для відвідування, якщо ви їдете з Європи, Близького Сходу чи Африки”, – йдеться у повідомленні.

На сайті подається перелік країн, громадяни яких із сьогоднішнього дня необхідно буде здавати біометрику.

Біометричні дані відтепер вимагатимуть у заявників на туристичні візи, дозволи на роботу, навчання і постійне проживання, або для отримання статусу біженця в Канаді. Біометрику не здають діти до 14 років та дорослі у віці понад 79 років.

При цьому біометрика збиратиметься лише раз на 10 років, незалежно від тривалості виданої візи.

Вартість візи для однієї особи становить 85 канадських доларів ($99). Для родин, які подаються на візу одночасно, вартість візи не буде перевищувати 170 канадських доларів ($198).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Збір біометричних даних дозволяє уряду Канади ефективно керувати ідентифікацією, полегшити обробку заяв і спростити в’їзд для мандрівників, які мають законну особу. Це допомагає запобігти, виявити та припинити в’їзд тих, хто створює ризик для здоров’я та безпеки канадців”, – пояснили у міністерстві.

З 31 грудня 2018 року біометричні дані також будуть здавати громадяни країн Азії, Океанії, Північної та Південної Америки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...