facebook

Лабораторію у Швейцарії, яка аналізувала «Новичок», атакувала група російських хакерів

Швейцарська лабораторія Spiez, яка спеціалізується на запобіганні хімічних, біологічних і ядерних загроз, ймовірно, була атакована групою хакерів, пов’язаних з Росією.

Про це, посилаючись на швейцарське видання Blick, повідомляє «Європейська правда».

Лабораторія в кантоні Берн, ймовірно, стала мішенню для хакерів через її ролі в розслідуванні отруєння Сергія і Юлії Скрипаль в британському місті Солсбері. Лабораторія залучалася до експертизи нервово-паралітичну речовину, яка була використана для отруєння.

Хакери з групи «Sandworm», пов’язаної з російським урядом, представлялися членами організаційного комітету лабораторії і поширили документ з інструкціями про майбутню конференцію з хімічної зброї, заплановану на вересень.

Документ в форматі Word містив тільки інформацію про конференцію. У файл була встановлена ​​шкідлива програма.

Кіберзлочинці використовували підроблений адреса електронної пошти та націлювалися на експертів з хімічної зброї, запрошених на конференцію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Хтось діяв від імені лабораторії. Ми негайно поінформували учасників конференції, що документ не наш, і вказали на небезпеку», – сказав Курт Мюнгер з Федерального управління цивільного захисту.

За його словами, злам хакерів спричинив обмежену шкоду. «Сама лабораторія не зареєструвала жодного відтоку даних», – підтвердив Мюнгер.

Цього року хакери вже атакували кілька організацій в Швейцарії. Федеральна розвідувальна служба повідомляла про внутрішні атаках на «різні міжнародні спортивні федерації», в тому числі на Міжнародний олімпійський комітет в Лозанні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...