facebook

У Польщі пояснили, чому українські мігранти кращі за інших

Спікер польського Сенату Станіслав Карчевський заявив, що Польща радо вітає українських мігрантів, бо вони здатні поважати польські цінності.

 

 

Про це він розповів у інтерв’ю Deutsche Welle.

Відповідаючи на запитання журналіста, чому Польща не виконує зобов’язання щодо прийому біженців з північної Африки та Близького Сходу відповідно до вимог ЄС, Карчевський почав наводити традиційне пояснення Варшави “про мільйони українців”, яких приймає країна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Чи знають критики, що за останні два роки до Польщі приїхало понад два мільйони українців? Багато політиків в ЄС цього не знають”, – заявив Карчевський.

При цьому політик дав зрозуміти, що Польща не згодна давати притулок мігрантам на підставі культурно-релігійних відмінностей.

“Мова йде не про квоти або розподілі мігрантів, а про вибір моделі суспільства, в якій ми хочемо жити. Ми бачимо, що відбувається в світі – в Німеччині, Франції, де існують паралельні суспільства, які не хочуть інтегруватися, тому що вони віддані різним цінностям”, – заявив спікер польського сенату.

“Польща рада українцям, тому що вони з великою ймовірністю будуть поважати наші цінності”, – додав Карчевський. При цьому він не згадав про те, що абсолютна більшість українців у Польщі є трудовими мігрантами, а не шукачами притулку.

За повідомленням польського Управління з питань іноземців, у першій половині 2018 року міжнародний захист у Польщі отримали всього 74 громадяни України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...