facebook

Щомісяця має 1700 доларів: українка розповіла про реальні заробітки в Єгипті

Українка Анастасія Швець сім років працює дайвером у Єгипті. Щомісяця має 1700 доларів зарплатні, додатково роботодавець оплачує проживання та обід.

“Знайти роботу в Єгипті легко. Чимало готелів шукають російськомовних аніматорів. Можна написати їм і отримати запрошення. Я аніматором йти не хотіла. Бачила, що потрібні дайвери. Тому записалася у дайвінг- школу у Києві. Пройшла навчання і отримала сертифікат. З ним поїхала влаштовуватись на роботу. Працюю в одному з готелів на побережжі”, – розповідає Анастасія Швець із Києва, яка мешкає у Шарм- Ель-Шейху.

Влітку робота починається з 4 ранку і триває до 7 вечора. Взимку робочий день коротший через меншу тривалість дня.

“Готую туристів до занурювання на глибину, проводжу інструктаж і пірнаємо. За день маю не більше 10 занурювань. Щоразу клієнт віддає за процедуру 25 доларів. У вільний час перевіряю спорядження, заправляю балони, перу форму”, – каже Анастасія.

Цього року пощастило, бо готель винайняв кімнату для мене на цілий рік. Це одномісний номер в найдальшій частині. Торік винаймала квартиру в багатому районі. За неї платила 300 доларів, але в контракті було вказано, що в гості можуть приходили лише дівчата. Це напрягало.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“За сім років вивчила 7 додаткових мов. На курси ходжу вночі. Тут багато закладів починають працювати після заходу сонця. Наприклад, лікарні, ринок, бібліотека. Знання мов підвищує зарплатню. Торік отримувала на 100 доларів менше, бо знала менше мов. Вважається, що чим більше мов знаєш, тим легше залучити туристів, які пірнуть. Зараз їде багато італійців, білорусів, поляків, українців, є німці, словаки, американці”, – каже Анастасія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...