facebook

Міністр внутрішніх справ Італії назвав анексію Росією Крим «законною», а революцію в Україні — «фальшивою»

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, який водночас є главою правої партії «Ліга», назвав анексію Росією Криму «законною», а революцію в Україні — «фальшивою».

Про це він заявив в інтерв’ю The Washington Post.

Відповідаючи на висловлювання журналіста про незаконність псевдореферендуму на півострові у 2014 році, Сальвіні зазначив: «Був референдум, і 90 відсотків людей проголосували за повернення Криму до складу РФ».

«Порівняйте його з фальшивою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, що фінансується іноземними державами за зразком «Арабської весни». Є деякі історично російські зони з російською культурою і традиціями, які законно належать Росії», — додав глава МВС.

Сальвіні також зазначив, що виступає за скасування європейських санкцій проти РФ, «тому що вони не довели своєї користі й завдали шкоди італійському експорту».

Крім того, глава МВС Італії заперечив фінансування своєї партії з боку партії президента РФ Володимира Путіна «Єдина Росія».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Це фейкові новини. Ми подали до суду на тих, хто повідомив про це. Це неправда. Ми ніколи не брали жодного євро, жодного рубля або долара», — резюмував він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...