facebook

США звинувачують українця у створенні сайту з піратським контентом на мільярд доларів

Влада США звинувачує 30-річного харків’янина Артема Вауліна у заснуванні найбільшого в світі інтернет-сайту з поширення піратського контенту. На ньому розміщені незаконно скопійовані фільми, музика та інша продукція на суму понад мільярд доларів.

Звинувачення висунуті міністерством юстиції США 20 липня. Артем Ваулін був затриманий у Польщі раніше того ж дня за порушення авторських прав, відмивання грошей та недотримання інших законів США.

Ваулін заснував сайт Kickass Torrents (абревіатура KAT), який в останні роки став найбільшим світовим джерелом піратської мультимедіа-продукції. За відвідуваністю KAT обіймає 69-те місце у світі.

«Вауліна звинувачують у запуску найбільш відвідуваного на сьогодні сайту незаконного обміну файлами, що уможливив незаконне поширення матеріалів, захищених авторським правом, на суму понад мільярд доларів», – заявив помічник генерального прокурора США Леслі Колдвелл.

«У намаганні втекти від відповідальності Ваулін покладався на те, що сервери, які обслуговували сайт, розташовані в країнах по всьому світу. Також він переніс свої домени через неодноразові їх конфіскації та цивільні позови», – додав Колдвелл.

Посадові особи США повідомили, що проситимуть видачі Вауліна для висунення обвинувачень, поданих до федерального суду Чикаго. США прагнуть також конфіскувати один банківський рахунок та сім доменних імен, пов’язаних із веб-сайтом KAT.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

D34E44CC-D19A-44D9-B072-74248A8832E4_w987_r1_s

джерело http://www.radiosvoboda.org/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...