facebook

Британія відмовиться від головування в Європейській Раді через Brexit

Велика Британія відмовиться від запланованого на липень 2017 року головування у Європейській Раді, щоб зосередитися на питанні виходу країни зі складу ЄС.

630_360_1468906068-5166

Про це у середу заявила прес-секретар британського прем’єр-міністра Терези Мей за результатами телефонної розмови прем’єра з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, інформує Reuters.

“Прем’єр-міністр припустила, що Велика Британія повинна відмовитися від головування в Європейській Раді, запланованого на другу половину 2017 року, зазначивши, що пріоритетом будуть переговори щодо виходу з Європейського Союзу”, – повідомила прес-секретар.

За її словами, Мей вважає, що перед запуском 50-ї статті Лісабонського договору щодо процесу виходу з ЄС Британії потрібно буде ретельно підготуватися до переговорів.

“Дональд Туск запевнив прем’єр-міністра, що він допоможе зробити цей процес настільки гладким, наскільки це можливо”, – наголосили у Мей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося, за встановленим в ЄС порядком, черга Великої Британії головувати в Європейській Раді мала настати у 2017 році.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...