facebook

Лікарі благають відмовитися: чотири продукти-вбивці в спеку

Якісні продукти на тлі спекотної погоди можуть за лічені години перетворитися на особливо небезпечні для здоров’я.

Навіть корисні та якісні продукти на тлі спекотної погоди можуть за лічені години перетворитися на особливо небезпечні для здоров’я, – з таким попередженням виступили медики.

В умовах високої температури найбільш швидко мікроорганізми починають розмножуватися в харчових продуктах, що містять багато вологи, білка і вуглеводів. Вживання таких продуктів може стати причиною виникнення інфекційних захворювань і харчових отруєнь, заявили співробітники відомства.

Найбільш небезпечною, за їх словами, є вулична їжа. Сезонні заклади громадського харчування часто не обладнані системами водопостачання і каналізації, тобто, в них відсутні умови для дотримання навіть елементарних правил гігієни.

Крім того, у спеку краще відмовитися від вживання випічки, насамперед, випічки з різноманітними начинками. Потрапивши, наприклад, у м’ясо або сир, бактерії починають розмножуватися у них з шаленою швидкістю вже через кілька хвилин. Але найбільшу небезпеку в цьому плані на думку експертів являють собою кремові кондитерські вироби.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також в список найбільш неблагонадійних в спеку медики внесли варену ковбасу, курятину, паштет, готові салати. Продукти зі зниженою ціною вимагають уважного вивчення – можливо, у них просто закінчився термін придатності.

Додатково лікарі настійно рекомендують відмовитися в спекотну погоду від вживання страв так званої японської кухні, в першу чергу, з сирою рибою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...