facebook

Україна випробувала модернізований ударний вертоліт

На думку експертів, в Україні почалися льотні випробування модернізованого Мі-24, який отримав позначення Мі-24ПУ2.

В опублікованому концерном «Укроборонпром» прес-релізі, присвяченому ремонту і модернізації гвинтокрилих машин, була фотографія знаходить в повітрі ударного вертольота, який експерти ідентифікували як Мі-24ПУ2. Це модернізований варіант легендарного радянського Мі-24 Hind. Судячи з фотографії, фахівці авіаремонтного заводу «Авіакон» завершили роботи, необхідні для початку льотних випробувань «ударника».

3131077_original-800x445

Доля Мі-24ПУ2 виявилася вельми непростою. Даний варіант Hind-а хотіли навчити ефективно виконувати завдання в будь-який час доби. У цьому йому, як передбачалося, повинно було допомогти бортове обладнання французької фірми Sagem. Але з поставками виникли труднощі (мабуть, через ситуацію на сході України), і фахівцям довелося переорієнтуватися на польські комплектуючі. Саме цей борт почали переобладнувати з Мі-24П ще в 2011 році, але в силу вищевикладених обставин роботи були закінчені тільки зараз, і машину все ж вдалося підняти в небо.

varianty_modernizacii._mi-24pu1_sleva_i_mi-24pu2_sprava_coruzhie_ukrainy

Варіанти модернізації. Мі-24ПУ1 (зліва) і Мі-24ПУ2 (праворуч) / © Зброя України

В цілому, не дивлячись на початок льотних випробувань, перспективи Мі-24ПУ2 залишаються туманними. Через недостатнє фінансування модернізація великого числа Мі-24 до нового рівня здається дуже малоймовірною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Джерело http://navkolonas.com/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...