facebook

Мінус 100 тисяч вступників в університети. За результатами ЗНО дорога до закладів вищої освіти їм закрита.

Підбили підсумки зовнішнього незалежного тестування.

Завдання української мови та літератури не виконали 46 892 випускники;

• з історії України – 22 692;

• з математики – 19 773;

• з англійської мови – 10 919.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цьогоріч не склали тести з математики 19%, з фізики – 17%, з хімії – майже 11%, з географії – понад 12%, з біології – 8%, з історії України – понад 14%, з англійської мови – 13%, німецької – 18%, французької – 14%, іспанської 12%.

Загалом понад 100 тисяч учорашніх школярів не склали ЗНО з основних навчальних предметів.

Тепер вони можуть не переживати за вступну кампанію – цього року дорога в українські заклади вищої освіти їм закрита.

Куди подінуться? Для майбутніх комп’ютерних геніїв, геніальних математиків і світил медицини із радістю відкриють свої двері зарубіжні виші, включаючи російські, вважає екс-керівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Занадто складні завдання ЗНО сприяють відтоку з України талантів.

А хто закінчив школу без талантів, того проковтне закордонне заробітчанство. Недаремно ж у МОН так активно розробляє програми міждержавної співпраці.

Справді, це – вражаючі показники. Особливо з української мови та літератури. Із 323 358 учасників ЗНО з української мови та літератури 46 892 особи ( 14% від загальної кількості ) не подолали встановлений поріг.

Проте така кількість абітурієнтів, що не впорались, зумовлена насамперед тим, що цьогоріч ЗНО складали ще й учні коледжів, ПТУ і технікумів, яким тестування зараховувалось як державна підсумкова атестація.

Попри все, маємо й приємні результати. На цьогорічному ЗНО 12 учасників отримали оцінку 200 з двох предметів та 222 – з одного.

Натомість тих, хто може похвалитися 190 балами (і більше) з чотирьох дисциплін, виявилося 230 осіб, з трьох – взагалі 1642.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...