facebook

Заправка замість сквера: У Львові розгорівся скандал через демонтацію пам’ятника на честь УПА

27 червня члени Нацкорпусу та інших ультраправих організацій демонтували пам’ятний камінь на честь УПА у сквері на вулиці Кульпарківській у Львові та перенесли його в інше місце.

Голова львівського осередку Народного Руху Ігор Мартинюк повідомив, що громада Львова бореться проти будівництва автозаправки «ОККО» на місці скверу з фонтаном. Щоб унеможливити забудову, тут вирішили збудувати монумент на честь молоді ОУН і УПА.

14 червня Народний Рух попередньо встановив на цьому місці пам’ятний камінь із табличкою.

Дізнавшись про зникнення пам’ятного знаку, Мартинюк припустив, що камінь украли представники фірми-забудовника.

Утім, Національний корпус повідомив, що це зробили вони спільно з Національними дружинами та ГФ «Патріот». Повідомляється, що націоналісти перевезли камінь із «занедбаного перехрестя» на « більш достойне місце» – біля Монументу Слави на вулиці Стрийській. Рішення Народного Руху вони назвали помилкою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сьогодні, 27 червня, об’єднання націоналістичних організацій Львова організували перенесення каменя на місце встановлення пам’ятника українським героям. Камінь забрали із занедбаного перехрестя, де його встановила група членів партії Рух та їх прихильники. Націоналісти Львова виступили проти такої зневаги політиків до боротьби за Українську державу та знайшли більш достойне місце для монументу.

Відео з акції перенесення памя'тника Героям ОУН-УПА

Нагадаємо, що цей пам'ятник був перенесений з заздвірків міста на достойне місце, де після деконструкції совєтського "монумента слави" буде встановлено достойний монумент воїнам УПА!

Gepostet von Національний Корпус Львівщина am Freitag, 29. Juni 2018

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...