facebook

“Десятки викорчуваних дерев, затоплені вулиці та град розміром з куряче яйце”: як українці оговтуються від учорашньої стихії (відео)

Десятки викорчуваних дерев, затоплені вулиці та понад дві сотні населених пунктів без світла. Україною знов розгулялася негода.

Ніхто не пострaждaв. Але злива і град добряче наполохали людей одразу у кількох областях. На Прикарпатті сильно піднявся рівень води в річках, після зливи підтопило майже сотню обійсть, чотирьох людей навіть довелось евaкуювaти, йдеться в “ТСН“.

У Чернівцях чи не півміста опинилось без світла через пoшкoджені електромережі, а на Луганщини сильний вітер зносив дахи з хат та валив дерева.

Спочатку злива, а потім град чи не з куряче яйце перелякали людей на Миколаївщині. Величезні льодяні кулі вони знімають на відео та викладають в Мережу.

По вікна у воді. У Чернівцях автомобілі не їздили, а плавали. Місто звечора накрила сильна злива. Дощ тривав з перервами декілька годин, час від часу посилюючись. Річки утворилися на десятках вулиць, підтопило залізничний вокзал, який розташований в низині. Через грозу вийшли з ладу кілька підстанцій, півміста залишилося без світа.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Річки на вулицях утворилися й у сусідній області. “У Франківську машини топляться у воді” – під таким заголовком містяни поширюють відео. Надзвичайники ж звітують, що під воду пішли й хати. Сильна злива підтопила майже вісім десятків осель.

Вирувала негода й на сході. На Луганщині, в Рубіжному, злива з вітром знесла дах у десятках будинків та буквально повикорчовувала понад сотню дерев.

Синоптики попереджають, що учорашня стихія сьогодні може повернутися з новою силою, тепер окрім зливи прогнозують ще й буревій.

Нині у Чернівцях дощ вже не падає, але досі похмура погода, вода сходить.

Напередодні, хоча синоптики попереджали про сильні зливи, не обійшлося без затоплених доріг – центральні вулиці міста перетворились на селеві потоки, автівки заледве долали стихію.

Подекуди рівень води сягав автівкам по вікна, затопило важливі транспортні розв’зки. І якщо автомобілі рухалися насилу, то що вже казати про чернівчан, подекуди вони просто не мали змоги вийти з дому кілька годин поспіль.

Гроза знеструмила кілька районів міста, перегоріло декілька підстанцій, тож і нині чимало вулиць лишається без світла. Зараз відновлювальні роботи тривають. Ще один наслідок негоди – сильно піднявся рівень води у річці Прут, що тече містом, до двох метрів.

І синоптики прогнозують сьогодні нову стихію, вже з градом, буревієм та знову з сильним дощем, тому на чернівчан знову ж таки чекатиме нове випробування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...