facebook

Американські вчені розповіли, як часто насправді потрібно мити волосся

Американські вчені з Колумбійського Університету розповіли, скільки разів на тиждень людям необхідно мити волосся. За їх твердженням, цілком достатньо однієї або двох гігієнічних процедур, але в тому випадку, якщо у вас немає проблем з генетикою, а також відсутні гoрмoнальні збої, пише сайт Сегодня.Lifestyle.

“Причина жирного волосся безпосередньо пов’язана з гeнeтикою і гopмoнальними проблемами в організмі. Саме гoрмoни відповідають за збільшення вироблення шкірного сала в період стaтeвого дозрівання, через що багато хто з нас мали жирне волосся і вугри в підлітковому віці”, – упевнений дерматолог Кайзер Мірмірані ( Kaiser Mirmirani).

Водночас, директор клініки “Бостонський медичний центр” Лінн Голдберг (Lynne Goldberg) стверджує, що часте миття волосся сприяє підвищенню активності сальних залоз на шкірі голови: “Це парадоксально, але люди, які багато миють волосся, висушують шкіру голови і виробляють ще більше шкірного жиру”.

Експерт назвала три основні чинники, які визначають, скільки разів на тиждень вам потрібно мити волосся:

Тип шкіри. Якщо у вас не супержирна і не суперсуха шкіра, потрібно використовувати шампунь для волосся тільки один або два рази на тиждень, згідно з стовпчиком здоров’я Колумбійського університету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Текстура волосся. Текстура волосся має значення, тому що вона впливає на те, як швидко шкірне сало проходить шлях по довжині вашого волосся. Грубе або кучеряве волосся уповільнює поширення шкірного сала, тому, якщо у вас такий тип волосся, можете мити волосся раз на тиждень, кажуть експерти з Колумбії. З іншого боку, людям з прямим волоссям, потрібно мити волосся два рази на тиждень або навіть більше.

Укладання. Якщо ваше волосся оброблене або пошкоджене укладанням, ви повинні мити його рідше, каже Мірмірані. Не бійтеся прожити кілька днів без шампуню.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...