facebook

На Вінниччині застілля на двох випускних вечорах завершилося масовим отруєнням

У Чечельницькому районі після застілля одразу на двох випускних вечорах до лікарні з отруєнням потрапили 62 осіб. Із попереднім діагнозом “Гострий гастроентероколіт” госпіталізовано 23 дітей та 39 дорослих. Станом на 27 червня хворі середнього ступеню важкості знаходяться в інфекційному відділенні Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування та у Чечельницькій лікарні планового лікування.

 

 

За даними Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію виник після святкування випускних вечорів у селах Бондурівка та Стратіївка.

Святкування відбувалося в приміщеннях сільського будинку культури та школи. Страви для святкування обох випускних вечорів замовлялись та готувались в кафе “Вербка” із однойменного села Вербка, що в Чечельницькому районі та доставлялись на свято приватним транспортом власника закладу, без холодильного обладнання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До того ж працівники кафе були допущені до роботи без медичного огляду в повному об’ємі, технологічного, холодового інвентарю у закладі не достатньо, приміщення потребують ремонту. Дослідження питної води, на якій готувалися страви, відсутні.

Бактеріологічні лабораторні дослідження матеріалу відібраного від хворих осіб, працівників кафе “Вербка”, проб готових страв, питної води та змивів з об’єктів внутрішнього середовища кафе “Вербка”тривають.

На сьогодні до адміністративної відповідальності притягнуто власницю кафе та директора Стратіївського НВК.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...