facebook

Українцям пропонують страхувати не транспортний засіб, а самих водіїв

Автоексперт запропонував новий вид страховки, з якої можна прибрати прив’язку до року випуску машини і вартості моделі авто. Замість цього поліс виписувати на особу водія.

Про це повідомляє “AutoNews” зі слів голови Всеукраїнської асоціації імпортерів і дилерів Олега Назаренка, якому належить ця ідея.

“Страхувати треба автоцивільну відповідальність конкретної людини. Винен водій, а не оболонка – авто!”,- вважає Олег Назаренко.

З його думкою згодні водії, які відзначають, що володіння кількома транспортними засобами вимагає купувати поліс на кожне і їм це не до вподоби, адже можна купити один поліс і їздити на усіх ТЗ. Водії так само зазначили, що непогано було б запровадити гнучку систему знижок для тих, хто їздить без aвaрій. В тому числі, багато з них обурені тим, що страхові вважають пошкоджені деталі за цінами, як за вживані, а частіше доводиться купувати нові.

Експерти ж страхової компанії відповідають, що більшу частину з запропонованих змін важко буде здійснити. Деякі правила діють ще від часів Радянського Союзу і потребують вносити зміни в законодавство, причому деякі вже існують, але за останні три роки до них у Верховній Раді так і не дійшла справа.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У нас у ВРУ третій рік лежить законопроект №3670-д, де прописано схожий підхід. Напишіть своєму депутату, нехай вже проголосують!” — відзначив генеральний директор Асоціації “Страховий бізнес” В’ячеслав Черняховський.

Він також додав, що в країні існує менше 0,2% осіб, які володіють двома і більше транспортними засобами і переробляти під них поліси ніхто не буде. Крім того, подібний розподіл за моделями автомобілів відповідає вимогам суспільства, адже чим більша машина, тим більше шкоди вона може заподіяти. А знижки на безaвaрійне водіння існують, але необхідно вибрати правильну страхову і не міняти її кожен рік.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...