facebook

До кінця року середня зарплата в Україні становитиме 10 тис грн — Гройсман

До кінця 2018 року середня заробітна плата в Україні може зрости до 10 тисяч гривень.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час звіту уряду перед депутатами Верховної Ради на засіданні комітету з питань економічної політики.

«Ми сьогодні вже маємо зниження інфляції, зростання доходів українських громадян. Реальна зарплата у перші 5 місяців (2018 року — ред.) зростала приблизно на 19%, що дає нам показники того, що в кінці року середня зарплата в Україні дорівнюватиме близько 10 тисяч гривень», — заявив Гройсман.

Він також наголосив на тому, що забезпечувати стрімке економічне зростання уряду заважає накопичені за попередні роки борги.

«Я хочу навести такі цифри: в цьому році ми маємо витратити 130 мільярдів гривень — це 5 мільярдів доларів. Це майже бюджет сектору оборони та безпеки. За наступні 5 років ми маємо виплатити 30 мільярдів доларів», — додав Гройсман.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що в уряді повідомили про з початку липня зросте розмір мінімальної пенсії.

Також віце-прем’єр міністр України Павло Розенко повідомив, що уряд планує підвищити мінімальну зарплату до 4200 гривень на місяць до кінця 2018 року.

Міжнародні резерви НБУ станом на початок червня 2018 року складають 18,12 мільярдів доларів. Таким чином, за місяць вони скоротились на 294 мільйони доларів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...