facebook

На Вінничині скажений борсук ледь не загриз жінку

Тварина ледве не загризла жінку, а потім утекла. У селі Деребчин на Вінниччині від нападів борсуків потерпають домашні тварини та люди. Одного хижака селяни закололи вилами, а згодом стало відомо, що він був скаженим, ідеться в сюжеті ТСН.

 

 

“Тут глибока рвана рана, тут трошки менша, а тут перелом в пальцеві – видно, як падала, переламала”, – розповіла потерпіла Надія Чубанова. Тепер вона щодня робить перев’язки та приймає уколи від сказу. “Температура була до 39, днів чотири”, – розповіла жінка. Вона вже знає, що її покусав борсук, а у день нападу не одразу збагнула, що за чималий звір кинувся на корів на пасовищі, а потім повалив на землю і її. “Воно кілограмів 30. За ноги почало кусати, я потім руками його відтаскувала.  Я поборотися з ним не могла. Шия така груба, думаю, може, я його задушу, за шию – груба така шия і не получається нічого”, – зізналася потерпіла.

У селі Деребчин Вінницької області від нападів борсуків потерпають не лише домашні тварини, а й люди. Одного хижака селяни закололи вилами: він виявився скаженим. Тож тепер у селі карантин і масові щеплення. А головне, там досі не знають, чи один борсук тероризував село, чи скажених звірів кілька і треба чекати нових набігів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Донька пані Надії теж була біля череди і спочатку почула крик, а потім побачила, як матір бореться з чимось сірим зі смугами. Поки відбивала звіра – зламала три товсті палиці.  “Одна ламалася, друга, воно ж таке, як кабанчик, був. Я зі всієї сили. Я думала, якщо воно її не залише, воно б на моїх очах її б загризло і я би нічого не зробила. Страх у мене до цього часу ще залишився”, – зізнається донька Ірина Ніжнівська.

Місцеві мисливці одразу визначили, що це був борсук. Вони прочісували ліс довкола, але марно, а вже за кілька днів звір засвітився на обійсті пана Василя та атакував його собаку. “Я хвилин з десять відганяв його, і він все до пса вертався, вертався”, – розповів Василь Боднар. А потім відбивати свою козу Зорьку  довелося вже бабі Ганні. “Я за ту гіляку – б’ю і кричу, може, хтось почує”, – пригадує власниця кози. На крик підоспІли сусіди з вилами та закололи борсука.

“Відправили його у Вінницю на експертизу, і тоді підтвердилося, що він хворий на сказ, цей борсук”, – пояснив сільський голова Федір Галайко. У селі тепер карантин, ветеринари щеплюють проти сказу усіх домашніх тварин, бо невідомо, чи минула вже небезпека. “Даний борсук, чи він один, чи їх було два – це не зрозуміло. Бо у першому випадку борсук втік, наніс покуси, у другому борсука було забито. Тому ніхто гарантії не дасть”, – пояснив зав. Дільницею ветеринарної медицини Василь Бромірський. Мисливці додають, що борсуки лякливі, людей остерігаються і нападають, лише захищаючи своє житло. А от поведінку хворої тварини передбачити неможливо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...