facebook

Збільшення прожиткового мінімуму: як зміниться життя українців з 1 липня

Вже з наступного місяця українців чекатимуть зміни. В Україні з 1 липня 2018 року збільшиться сума прожиткового мінімуму на одну особу та складе 1 777 гривень (1841 гривень для працездатних громадян). До чого конкретно слід готуватися українцям в липні?

 

Мінімальна зарплата залишиться колишньою – 3 723 гривні або 22,41 гривень за одну годину роботи. Прожитковий мінімум для дітей віком до 6-ти років буде дорівнює 1 559 гривень, а для дітей від 6 до 18 років – 1 944 гривні. Що стосується працездатних громадян України, то їх прожитковий мінімум становитиме 1 841 гривню.деньги, льготы, субсидияУ липні рівень соціальної допомоги безробітним становитиме 1 841 гривню. Максимальна допомога не буде перевищувати чотирикратний розмір мінімальної допомоги і складе 7 364 гривні (1841 * 4).

Що стосується молодих матерів-одиначок, то вони отримають допомогу в розмірі від 1 559 до 1 841 гривні, в залежності від віку дитини, якого самостійно виховують. Сам дитина зможе продовжувати отримувати соціальну допомогу з 18 до 23 років, але в особливих випадках – наприклад, якщо буде студентом стаціонару в навчальному закладі.деньги,Діти, чиї батьки відмовляються виплачувати аліменти, будуть отримувати від держави від 779 грн до 972 грн, залежно від свого віку.

Українці з травня отримують субсидії на оплату комунальних з урахуванням оновлених доходів. За різними оцінками, до 20% субсидіантів в неопалювальний сезон оплачують комуналку самостійно. Вже з жовтня субсидії знову перерахують, і частина українців позбудеться допомоги від держави через нові правил, інші – через зростання доходів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В Україні урізали середній розмір субсидії, з минулого року сума виплат впала більш, ніж на половину.

З січня по квітень 2018 року 764 600 сім’ям було призначено субсидії. У минулому році цей показник становив 1 813 400 домогосподарств. За підрахунками Державної служби статистики України, за рік кількість нарахованих компенсацій зменшилася в 2,4 рази або на 57,8%.

Українців, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, чекають нові випробування: потрібно буде довести державним чиновникам, що ви дійсно бідні і потребуєте додаткової допомоги.

Напередодні заступник міністра Сергій Марченко повідомив, що Міністерство фінансів України проведе масштабні перевірки отримувачів субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Це буде зроблено для виявлення людей, які не потребують фінансової допомоги від держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...