facebook

Влада Туреччини наказала заарештувати понад 2,7 тис. суддів і прокурорів

Влада Туреччини розпорядилися заарештувати 2745 суддів і прокурорів у зв’язку з невдалим військовим переворотом в країні.

43_main_ukr

Про це в суботу, 16 липня, повідомляє DW з посиланням на турецький телеканал NTV.

Крім того, за підозрою в причетності до спроби військового перевороту затримані двоє суддів Конституційного суду Туреччини – Алпарслан Алтан і Ердал Теркан.

Нагадаємо, раніше в суботу, 16 липня, Вища ради суддів і прокурорів Туреччини прийняла рішення усунути від роботи понад 2,7 тисячі суддів після проваленої спроби перевороту.

Раніше НВ повідомляло, що у ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини зробили спробу військового перевороту. У Стамбулі і Анкарі відбувалися авіанальоти, на вулицю вивели танки. Президент країни Реджеп Ердоган заявив, що основні осередки повстанців ліквідовані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку зі спробою військового перевороту в Туреччині затримано 2839 військовослужбовців збройних сил країни. Також були звільнені більше 2,7 тис. суддів різних рівнів.

В МВС Туреччини заявили про арешт одного з головних організаторів спроби військового перевороту  – колишнього головнокомандувача ВПС Акіна Озтюрка, який командував ВПС з 2013 по 2015 роки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...