facebook

Доступний транспорт: В Україні різко знизять ставки на розмитнення автомобілів

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики запланував зниження ставок для розмитнення автомобілів. Про це заявила глава комітету Ніна Южаніна в інтерв’ю.

 

Вона заявила, що комітет схиляється до того, щоб надати можливість розмитнення авто за новими ставками. При цьому нові тарифи розраховані таким чином, щоб захистити країну від шкоди екології, яку несуть старі автомобілі.

“Ставки будуть знижені. Зараз на новий автомобіль з об’ємом двигуна 1,6 тис. куб. см акциз становить 427 євро, віком до п’яти років — 2629 євро, понад п’ять років — 3906 євро. За моєю шкалою, за новий автомобіль з таким об’ємом двигуна потрібно буде заплатити 150 євро, до п’яти років (Євро-5) — 300 євро, 2005–2009 роки випуску (Євро-4) — 750 євро, 2000–2004 роки (Євро-3) — 1,5 тисяч євро”, – заявила Южаніна.

Що стосується автомобілів стандарту Євро-2, то за них мито різко зростає – відразу до 7,5 тисяч євро. Міра націлена в першу чергу на те, щоб обмежити ввезення у країну занадто старих автомобілів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, у вересні під Верховною Радою відбувалася акція за легалізацію нерозмитнених авто. Основні вимоги учасників акції – доступне розмитнення та легалізація авто європейської реєстрації. У поліції повідомили, що в мітингу брали участь близько 850 автомобілів.

Раніше перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова заявляла, що питання ідентифікації автомобілів з іноземною реєстрацією – це перша проблема, яку вирішуватиме уряд. На її думку, навіть якщо буде знайдено механізм, щоб тимчасово залишити ввезення цих авто в Україну, вони повинні бути чітко ідентифіковані.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...