facebook

Львівська школярка підкорила Америку своїм медичним винаходом (відео)

Винахід юної школярки, яка завоювала 2 нагороди на американському конкурсі, – комп’ютерна програма, яка за лічені секунди може показати, що не так із тими, хто має сeрцeво-сyдиннi захвoрювання.

Для львів’янки Соломії це перший науковий стартап, пов’язаний зі штучним інтелектом і нейромережами. Його два тижні тому дівчина презентувала на міжнародному конкурсі школярів-науковців у Сполучених Штатах, пише “24 канал“.

“Я планую реалізувати це у вигляді мобільного додатку, який дозволить лікарям або пацієнтам в екстремальних умовах отримувати аналіз електрокaрдіогрaми”, – розповіла винахідниця і призерка міжнародного конкурсу Соломія Леньо.

У змаганні брали участь понад 2,5 тисячі учасників з сімдесяти країн світу. Їх роботи оцінювали 130 докторів і професорів, а також шість нобелівських лауреатів. У результаті Соломія отримала грошовий сертифікат від Української малої академії наук та медаль і грант від короля Саудівської Аравії.

Тим часом батьки дівчинки пригадують: інформацію до розробки винаходу Соломія самостійно збирала впродовж двох місяців. У школі, де навчалася Соломія, кажуть: останні два роки вона завжди була призеркою всеукраїнських комп’ютерних олімпіад. І це – не повний перелік досягнень їхньої випускниці.

Сама ж Соломія вже визначилася, де здобуватиме фах програміста. Хоче вступити на факультет комп’ютерних наук католицького університету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...