facebook

Порошенко хоче скасувати заборону на продаж землі

Президент України Петро Порошенко обіцяє добитися скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Про це він заявив під час засідання Національної інвестиційної ради, передають «Українські Новини».

«На жаль, не все нам вдається. Не можу сказати про успіхи у сфері земельного законодавства. Чинний мораторій на продаж земель стримує ваші інвестиції, гальмує розвиток аграрного ринку, позбавляє значну кількість громадян України можливості реалізувати своє конституційне право розпоряджатися своєю земельною власністю», – сказав він.

Він нагадав, що кілька днів тому було прийнято рішення Європейського суду з прав людини, який визнав, що абсолютна заборона на покупку і продаж земель сільськогосподарського призначення порушує Європейську конвенцію з прав людини.

«Думаєте це рішення протверезило наших українських популістів? Точно ні», – додав Порошенко.

Порошенко пообіцяв докладати зусиль для переконання політиків і суспільства.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Повинен визнати, що в цьому питанні – хоча я і твердо стою на позиціях української Конституції і європейського права – поки, на жаль, перебуваю в політичній меншості. Але буду докладати максимум зусиль, в тому числі і в комунікаційній стратегії, щоб забезпечити прийняття цього рішення», – сказав він.

Порошенко додав, що для вирішення такої проблеми потрібен час і робота з суспільством, при цьому ніяких термінів він не назвав.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...