facebook

Сім’ям з дітьми збільшать грошову допомогу та нададуть більше пільг

В Україні депутати запропонували підвищити пільги для дітей та їх батьків. Така пропозиція пов’язана з несприятливою демографічною ситуацією в країні. Негативний стан спостерігалося в Україні ще на початку 1990-х років – зараз же вона трансформувалася в демографічну кризу. За даними Держстату, населення України за останні 30 років скоротилася майже на 10 мільйонів жителів, і становить на сьогодні близько 42 мільйонів 386,4 тисячі осіб.

 


Причини такого демографічного спаду – погіршення рівня життя і доступу до якісної охорони здоров’я, трудова міграція та соціальна незахищеність населення. Крім того, смертність в Україні в 1,6 рази перевищує народжуваність.

Вирішити ці проблеми, а також усунути негативні фактори-провокатори можливо, якщо держава сформує ефективну демографічну політику. Такої думки дотримуються автори проекту постанови Верховної Ради № 8384 від 18.05.2018 «Про невідкладні заходи з відновлення належного соціального захисту сімей з дітьми, забезпечення охорони материнства і дитинства та подоланні демографічної кризи в Україні»

Згідно з проектом постанови, протягом місяця Кабмін повинен буде подати на розгляд Верховної Ради законопроекти, що передбачають:

підвищення виплат при народженні більш, ніж одну дитину;
пільгові проїзд, харчування та оздоровлення для дітей;
збільшення фінансової допомоги дітям внутрішньо переміщених осіб до рівня прожиткового мінімуму;
соціальну підтримку дітей отримали інвалідність і постраждалих в результаті військових дій;
скасування обмеження в наданні пільг багатодітним і прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу в залежності від сукупного доходу сім’ї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...