facebook

22 травня, Літнього Миколи: що не можна робити в це свято, щоб сім’я 7 років не терпіла злидні

22 травня відзначається свято святителя Миколая Чудотворця, в народі це свято називають Микола Літній. Святий Миколай дуже шанований святий у християн всього світу. Люди здавна вірять, що він опікується і допомагає всім мандрівникам, тим, хто знаходиться далеко від будинку, морякам і мандрівникам, і, звичайно, дітям. У році цілих два великих свята, присвячених святому Миколаю, взимку, 19 грудня – улюблене і дорослими, і дітьми День Святого Миколая, і влітку – 22 травня. Весняний свято, присвячене святому, здавна має безліч назв: Микола Чудотворець, Нікола річний, Микола весняний, Нікола з теплом, Травний день, Нікола милостивий, морський…

 

Кожен на Миколу намагався одягнутися в новий святковий одяг, здавна українці дуже любили і з великою повагою ставилися до Миколи Угодника. Знали, що цей святий більше всіх наближений до Господа і може виконувати прохання людей.

Що можна і не можна робити на Миколая Угодника

На Миколая не можна відмовляти нікому, хто попросить вас про допомогу, інакше за відмову допомогти нужденним, 7 років сім’я терпітиме злидні і лиха.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У цей день вітається будь-яку працю: по дому, по господарству, в саду і городі.

Господині в цей день намагалися навести і порядок в будинку, з самого ранку приймалися за генеральне прибирання, тому що святий не любить безладу.

До дня святого Миколая намагалися віддати всі борги, інакше вважалося, що не фінансової удачі весь рік.

Хороша прикмета, якщо на Миколу йде дощ. Ранкова роса на Миколая вважається цілющою, нею намагаються вмитися для краси і здоров’я, походити по траві босоніж.

З давніх-давен вважається, що святий Миколай протегує закоханим, тому молодята і ті, хто збирався грати весілля просили захисту і допомоги у святого.

Незаміжні дівчата ворожили на судженого в це свято і просили Угодника послати їм хорошого жениха, доброго і вірного чоловіка, щасливе сімейне життя і діток.

У цей день була заборона брати в руки ножиці, і зараз існує прикмета не стригти на Миколая.

Молитва Миколі Чудотворцю

О, Всесвятий Миколу, догоджаючи преізрядний Господній, теплий наш заступнику, і всюди в скорботах швидкий помічнику!

Поможи мені грішному і смутному в цьому сем житії, умоли Господа Бога дарував ми залишення всіх моїх гріхів, еліко згрішив від юності моєї, у всьому житії моєму, справою, словом, помислом і всіма моїми почуттями; і під кінець душі моєї допоможи мені окаянному, умоли Господа Бога, всього творіння Творче, избавити ма повітряних митарств і вічних мук: так завжди прославляю Отця і Сина і Святого Духа, і твоє милостиво предстательство, нині і повсякчас, і на віки віків.
Амінь.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...