facebook

Двоступеневий тариф: Українців чекають нові ціни на газ. Хто буде платити набагато більше

В Україні через вимоги МВФ підвищити ціни на газ для українців планують введення нового, двоступеневого тарифу. Для тих, хто споживає більше соціальної норми, тариф значно збільшиться.

Коментуючи переговори України з МВФ, експерт зазначив: «Виникає певна дельта між необхідністю домовлятися з Міжнародним валютним фондом на предмет отримання траншу і небажанням підвищувати тарифи. Уряд знаходиться на шпагаті, в не дуже доброму виборі між двома крайнощами».

У той же час, повідомив Нікончук, на рівні керівництва «Нафтогазу» існують плани вже найближчим часом ввести двоставковий тариф.

«Тариф буде залежати від того, скільки споживачі будуть використовувати газу. До певної межі вартість залишиться на поточному рівні – в межах 7 гривень, а все, що буде перевищувати соціальний норматив, встановлений владою, буде оплачуватися по на порядок вищою ціною», – пояснив він.

Експерт також спрогнозував наслідки підвищення тарифів на газ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми однозначно можемо говорити, що на дуже велику кількість відсотків виростуть як послуги ЖКГ, так і абсолютно усі товари народного споживання… Але головний удар буде збільшення вартості гарячої води і опалення», – підкреслив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...