facebook

ПУТІН ЗВИНУВАТИВ УКРАЇНУ В ЗРИВІ МІНСЬКИХ ДОМОВЛЕНОСТЕЙ

140226-putin-russia-military-750a_4eeedb96f23edfb4cd42615d86323da2_0

Таку заяву російський президент зробив під час зустрічі з  прем’єр-міністром Японії.

Президент Росії Володимир Путін у розмові з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе заявив, що саме Україна не виконує Мінські домовленості.

Як інформує ВВС, про це повідомив голова МЗС Росії Сергій Лавров після зустрічі керівників держав, яка відбулася в Сочі 6 травня.

“Сіндзо Абе поцікавився ситуацією в Україні, на що президент РФ дав детальні пояснення, наголосивши, що виконання Мінських домовленостей впирається в нездатність українського керівництва виконати свої зобов’язання щодо політичних аспектів угод”, – зазначив Лавров.

Нагадаємо, що перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко заявила, що російська влада прагне розвалити мінський формат.  Про що домовлялися у Мінську.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як відомо, 29 квітня відбулося засідання гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Сході України, де домовлялися про припинення вогню на Донбасі під час Великодніх та травневих свят. Натомість не вдалося досягти домовленості про обмін полоненими.

Зазначимо, наступне засідання тристоронньої контактної групи у Мінську відбудеться 18 травня. 27 квітня представники української влади і підтримувані Росією бойовики звинуватили одне одного у зриві обміну полоненими.

За останніми даними СБУ, на окупованій території Донбасу і в Росії нині перебувають 126 українських заручників. Звільнення полонених є однією з умов мінських угод.
Джерело – http://tsn.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...