facebook

Вийдете – ви трупи! У Львові на туристів полюють озброєні роми-крадії (відео)

У Львові на Двірцевій площі біля вокзалу десятки ромів. Проте, якщо раніше вони зазвичай жебракували, то останнім часом, нарікають люди, знахабніли, поводяться агресивно й відкрито намагаються поцупити речі в перехожих, особливо із рюкзаків. А також тиняються за пішоходами і в центрі міста. Роми активізуються, коли сутеніє, і тоді можуть навіть погрожувати.

Правоохоронці розводять руками: притягнути ромів-правопорушників до відповідальності це все одно що боротися із повітряними млинами. Патрульні свою роботу виконують – ромів-нахаб за викликами затримують і доправляють у відділки. Втім далі у межах закону безсилі.

– З ними дуже важко, оскільки у них немає документів, немає місця проживання, встановити осіб неможливо, вони називаються зі своїх слів сьогодні так, а завтра так, – каже Борис Шапакідзе, інспектор патрульної поліції у Львівській області.

Щоби хоч якось убезпечити себе на вулицях міста, львівські активісти створили спільноту – із назвою Ловці. Команда добровольців патрулює середмістя, збирає інформацію, а іноді й ловлять злодюжок на гарячому.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...