facebook

Як покращити настрій за допомогою коригування харчування

Дослідження, опубліковане у виданні JAMA Internal Medicine, показало, що зменшення калорійності щоденно споживаної їжі покращує якість життя.

17_main_ukr

Добровольців, які були запрошені для дослідження, вчені розділили на дві групи: учасники першої повинні були скоротити кількість звично споживаних калорій на 25%, а учасники другої могли продовжувати їсти, скільки вважають за потрібне, повідомляє Prevention.

Протягом двох років експерименту всі його учасники регулярно заповнювали анкети з оцінками свого настрою, якості сну, сексуальної активності та загальної задоволеності життям.

По закінченню дослідження експерти дійшли таких висновків: люди, які суттєво знизили калорійність свого раціону, значно поліпшили показники настрою, відчували менше стресів, міцніше спали і були більш задоволені сексуальним життям, ніж ті, хто не коригував харчування.

Крім того, за час дослідження добровольцям з першої групи вдалося скинути в середньому по сім кілограмів ваги, а учасникам другої – лише близько пів кілограма.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Учені зазначають, що після зниження споживання калорій позитивні зміни в житті відбуваються не одразу, а за умови регулярного помірного харчування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...