facebook

В житті і потойбічному світі: Знайдено скелети, які трималися за руки 5000 років

На Байкалі археологи знайшли скелети, які трималися за руки 5000 років

inside_burial_gv_729x547

Російські археологи виявили на березі озера Байкал парне поховання чоловіка і жінки. У похованні також було знайдено артефакти з рідкісного білого нефриту. Вчені оцінюють вік останків в 4000-5000 років, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на N+1.

Археологи припускають, що останки належать літньому чоловікові і його дружині або наложниці.

В очній ямці чоловічого скелета вчені знайшли кільце, зроблене з білого нефриту. Ще три кільця лежали у нього на грудях. На думку археологів, вони могли бути пов’язані з уявленнями давніх людей про потойбічне життя. В колінах скелета знайшли шкіряний мішечок з металевими інструментами невідомого призначення.

На черепі і на ногах чоловіки були підвіски із зубів мускусного і благородного оленів. Мабуть, підвіски прикрашали головний убір і взуття. Поруч з жіночим скелетом лежав нефритовий ніж близько 13 сантиметрів в довжину і семи сантиметрів завширшки.

Мис з видом на Байкал, де було знайдено поховання, служив місцем для поховань і релігійних ритуалів ще з часів неоліту. “У могилі ми знайшли скелети чоловіка та жінки, вони лежали на спині головою на захід, тримаючись за руки”, – каже керівник розкопок Дмитро Кичигин з Іркутського Національного Дослідницького Технічного університету. Щоб визначити точний вік померлих, археологи відправили зразки кісток в Канаду на радіовуглецевий аналіз.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...