facebook

Острів фашизму у Європі

Варто не забувати, що РФ – офіційно визнана ООН країною-окупантом

 

 

Уже багато років Росія звинувачує своїх сусідів у фашизмі – спершу Молдову, потім Грузію, а за нею і Україну. А ще ж є європейці, американці і усі ті, хто не згоден з агресивною політикою Кремля.

Але чим більше росіяни кричали про «фашистів» тим очевиднішим ставало те, що країна, яка воювали проти нацистів, шаленими темпами переймає їхню ідеологію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як вважає професор Єльського університету Тімоті Снайдер – битва в Україні означає все. Фашизм повертається на континент, який він колись зруйнував.

«Плюралістична революція в Україні виявилася шокуючою поразкою для Москви, і Москва відповіла наступом проти європейської історії. Тоді як європейці з тривогою або зачудуванням спостерігають за розповзанням російського спецназу з Криму через Донецьк та Луганськ, пропаґандисти Володі Путіна намагаються затягнути європейців в альтернативну реальність – у виклад історії, доволі відмінний від того, як мислить більшість українців, та й від того, що витримало би перевірку фактами. Стверджується, що України історично ніколи не існувало, а якщо вона й була, то тільки як частина Російської імперії. Українців як народу не існує, в найкращому випадку вони малороси», – каже пан Снайдер.

У свою чергу, відомий український блогер Антон Ходза вважає, що головними пропагандистами фашизму і нацизму в Європі є не лише російська верхівка, але й окремі прості громадяни.

«І це не образний вислів. Вони буквально просувають той же фашизм і нацизм: Гітлер, зігі, ось це все. Вони зробили все, щоб про них не забули, і щоб вони стали привабливими», – каже блогер.

«Чому? Вони начебто за Сталіна і СРСР «горять»? Як вони можуть пропагувати нацизм? Вони поділили світ на два табори: на радянсько-православно-імперський з хоругвами і портретами Берії і Миколи Другого в одній шерензі. А на іншій стороні у них фашисти і нацисти, які засіли в Україні, США та ЄС. І сюди ж опозиційно налаштовані громадяни РФ ставляться. З них також нацистів ліплять. А потім вони сумно співають пісні «Мамо, я не зигую», – пояснив він.

Ходза вважає, що Геббельс зараз б розцілував Путіна, його оточення і його виборців. За наймасштабнішу і найуспішнішу піар-кампанію з відмивання іміджу нацизму.

Що вже говорити, якщо навіть така авторитетна організація, як «Amnesty International» визнала, що в РФ набагато більше фашизму, ніж в інших європейських країнах.

Для прикладу, головний редактор російської газети «Завтра» Олександр Проханов заявив, що у відповідь на ракетний удар США по Сирії Росія могла б обстріляти українські війська на Донбасі.

У Росії проблема неофашистських угруповань значно актуальніша, ніж в Україні, кажуть правозахисники. В Україні не зафіксовано жодного факту утиску російськомовного населення. Так само ніхто з громадян не звертався зі скаргами на “Правий сектор” чи інші праві організації.

За словами, директора представництва міжнародної правозахисної організації «Amnesty International» в Україні Тетяни Мазур, до організації жодного разу на зверталися ті, хто «був би жертвою дискримінації за мовною ознакою».

Схоже на те, що Росія марить своїм власним «Третім Рейхом», як це у 30-их було в Німеччині. Чим все закінчилося, всі добре знають – нацисти програли, а у війні загинули десятки мільйонів людей. Історія має властивість повторюватися. Тільки цього разу вільні країни діятимуть набагато рішучіше і російські злочинці понесуть покарання за свої дії.

Джерело.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...