facebook

У вас є житло і авто? Тоді, діставайте гаманці!

Стало відомо, як Кабмін оновив програму субсидій, які змусять безліч українців розоритися на комуналці. Так, згідно з новими змінами, кожен 5-6 одержувач субсидії втратить державну допомогу.

 

Це стосується сімей, які мають більше одного житла, власників автомобілів і людей, які працюють нелегально.

Такі заходи вводяться для того, щоб держдопомогу не отримували ті, хто може заплатити за комуналку. Наприклад, українці, які оформляють субсидію на квартиру і здають її в оренду.

“У містах-мільйонниках нерідкими стали випадки здачі квартир в оренду зі своєрідним бонусом – оформленою субсидією на комунальні послуги. При цьому власники житла не тільки отримують доходи, а й мають транспортні засоби або інші предмети розкоші”, – заявляють у Кабміні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, субсидії позбавлять і в разі, якщо в сім’ї є авто, яким менше п’яти років. Субсидію не отримуватимуть і ті, хто працює неофіційно, а також заробітчани. Тобто, щоб отримувати субсидію, потрібно або офіційно працювати, або стояти на обліку в центрі зайнятості.

Як запевняють чиновники, основну частину українців нові правила не торкнуться. Однак експерти впевнені, без субсидій залишаться приблизно 20% людей.

Плюс до всього, уряд скоротив норму споживання газу на опалення квадратного метра житла до 4,5 кубометрів. У минулому опалювальному сезоні норма була 5 кубометрів. У 2014-му, коли почала діяти програма субсидування, вона становила 13,6 кубометрів.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...