facebook

МВФ переглянув темпи приросту української економіки: обнадійливий прогноз

Міжнародний валютний фонд переглянув темпи приросту українського ВВП, новий прогноз виявився дуже обнадійливим.

 

Зазначається, що за умовами реструктуризації боргу України, інвестори претендують на частину приросту реального ВВП (з урахуванням інфляції), що перевищить показник у 3% в 2019-2038 років, за умови, що номінальний ВВП (без урахування інфляції) буде більше 125,4 мільярдів доларів.

МВФ переглянув прогноз на 2019 рік, збільшивши номінальний ВВП з 118,8 мільярдів до 126,7 мільярдів доларів. Навіть прогноз реального ВВП, який, згідно з очікуваннями МВФ, навпаки, повинен знизитися з 3,5% до 3,3%, сприятливий для власників VRI.

Якщо ці прогнози виправдаються, виплати за VRI (реструктуризовані борги України) почнуться не в 2020, а в 2019 р. тобто наше боргове навантаження знову зросте, що затьмарить загальну радість від приросту ВВП.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, МВФ назвав умови, за якими готові продовжити співпрацю з Україною – створення Антикорупційний суду, покращення фінансового стану НАК “Нафтогаз України” і державних фінансів в цілому та нормалізація бюджетної політики для перегляду програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...