facebook

14 звичок успішних людей

Доступ до дуже успішних людей дарує неймовірну інформацію про те, ким вони є насправді, що ними рухає і що робить їх настільки успішними і продуктивними

Кевін Круз поговорив з 200 вкрай успішними людьми, включно з сімома мільярдерами, 13 олімпійськими чемпіонами і багатьма успішними підприємцями, пише видання “НВ“.

Чи не найкориснішу інформацію він дізнавався з відповідей на дуже просте запитання: “Назвіть ваш секрет продуктивності №1”.

Аналізуючи відповіді, Круз зробив вражаючы висновки. Розповім про свої улюблені відкриття, зроблених Кевіном.

1.Вони фокусуються на хвилинах, а не годинах. Більшість людей ділить свої календарі на відрізки довжиною в годину або півгодини. Дуже успішні люди знають, що день складається зі 1440 хвилин і немає нічого ціннішого, ніж час. Гроші можна втратити і заробити знову, а ось витрачений час не повернути. Як сказала Кевіну легендарна гімнастка-олімпієць Шеннон Міллер: “До сьогодні я веду календар, розписаний до хвилин”.

2.Вони зосереджуються на чомусь одному. Ультрапродуктивні люди знають, що є їх “найважливішим завданням”, і працюють над ним протягом години або двох щоранку, не відволікаючись. Яке завдання найбільше вплине на досягнення ваших цілей? Які звершення допоможуть просунутися на роботі? Саме цьому потрібно присвячувати кожен свій ранок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3.Вони не використовують списки справ. Викиньте ваші списки завдань і, замість них, розплануйте справи в календарі. Справа в тому, що зробленими виявляються лише 41% завдань зі списку. А всі розпочаті завдання призводять до стресу і безсоння через ефект Зейгарник. Його суть полягає в тому, що незавершені справи залишаються на думці, поки ви з ними не розберетеся. По-справжньому продуктивні люди планують все в календарі і живуть за ним.

4.Вони борються з прокрастинацією, подорожуючи в часі. Не можна довіряти собі майбутньому. Тому що ми непослідовні. Сьогодні ми купуємо овочі, тому що думаємо, що весь тиждень будемо харчуватися здоровими салатами. А потім нам доводиться викидати зогнилу зелень. Успішні люди вирішують, що можуть зробити зараз, щоб в майбутньому чинити правильно. Спрогнозуйте, як будете саботувати себе в майбутньому, і знайдіть рішення, за допомогою якого захистите себе майбутнього вже сьогодні.

5.Вони вечеряють вдома. Вперше Кевін почув це від Енді Гроува з компанії Intel: “Завжди є більше справ, які потрібно зробити, і більше справ, які можна було б зробити”. Дуже успішні люди знають, що цінують в житті. Так, роботу, але є також і інші цінності. Правильної відповіді немає, але для багатьох це час з сім’єю, тренування і допомога тим, хто її потребує. І вони усвідомлено поділяють свої 1440 хвилин дня між кожною з важливих для них сфер (тобто, вносять їх до календаря). І дотримуються графіка.

6.Вони користуються блокнотом. Річард Бренсон не раз говорив, що не створив би Virgin без звичайного блокнота, який завжди носить при собі. В одному з інтерв’ю грецький магнат Аристотель Онассіс сказав: “Завжди беріть з собою блокнот. Записуйте все. Це урок на мільйон доларів, який не викладають в бізнес-школах! “Найпродуктивніші люди звільняють голову, записуючи всі ідеї, що у них виникають.

7.Вони розбирають електронну пошту лише кілька хвилин на день. Дуже продуктивні люди не перевіряють пошту протягом дня. Вони не реагують на кожне повідомлення, щоб подивитися, хто їм написав. Замість цього вони вносять в календар час для швидкої і ефективної роботи з поштою. Одні роблять це лише раз на день, інші – вранці, в обід і ввечері.

8.Вони за всяку ціну уникають зустрічей. Коли Кевін запитав мільярдера Марка Кубана про його головний секрет продуктивності, той миттю відповів: “Ніколи не влаштовуйте зустрічей, якщо тільки хтось не виписує чек”. Зустрічі – це відомі вбuвці часу. Їх початок затримується, в них беруть участь не ті люди, які говорять не про те. До того ж зустрічі затягуються. Ви повинні уникати зустрічей, коли це можливо, і якомога рідше їх ініціювати. Якщо ви проводите зустріч, то нехай вона буде швидкою і по ділу.

9.Вони майже завжди кажуть “ні”. Мільярдер Воррен Баффетт сказав одного разу: “Різниця між успішними і дуже успішними людьми полягає в тому, що дуже успішні люди майже завжди відмовляють”. А підприємець Джеймс Альтушер сказав Кевіну: “Якщо щось не “чорт, так!”, значить, це “ні”. Пам’ятайте, в дні всього 1440 хвилин. Не віддавайте їх занадто легко.

10.Вони слідують правилу “80/20”. Це відомий закон Парето: 80% результату виходить з 20% діяльності. Дуже продуктивні люди знають, які заняття приносять найкращий результат. Зосередьтеся на них і ігноруйте всі інші.

11.Вони делегують майже все. Продуктивні люди не питають: “Як я можу це зробити?”. Замість цього вони задають запитання: “Як це може бути зроблено?” Завжди, коли можливо, вони виключають “я”. Найпродуктивніші люди не відчувають проблем з контролем, вони – не мікроменеджери. У більшості випадків “прийнятно” – це для них дійсно прийнятно.

12.Вони торкаються всього лише один раз. Як часто ви відкривали лист лише для того, щоб закрити і повернутися до нього пізніше? Дуже успішні люди прагнуть робити все “в один дотик”. Якщо справа займає більше 5-10 хвилин, вони розбираються з нею негайно. Це позбавляє від стресу, адже тоді справу не доведеться тримати в умі. І це більш ефективно, адже їм не доведеться перечитувати і заново оцінювати лист (або будь-яку іншу задачу).

13.У них є постійні ранкові ритуали. Одним з найбільш дивовижних відкриттів Кевіна, зроблених за результатами 200 інтерв’ю, було те, наскільки багато співрозмовників ділилися своїми ранковими ритуалами. Він чув про різні звички, але в більшості випадків люди дбали про своє тіло вранці за допомогою води, здорового сніданку і вправ. Для розуму використовували медитації або молитву, надихаюче читання або ведення щоденника.

14.Енергія – це все. Ви не можете додати хвилин у день, але можете додати енергії, щоб бути більш уважним, зосередженим і продуктивним. Дуже успішні люди не пропускають прийом їжі, сон або перерви. Вони розглядають їжу як паливо, сон – як відновлення, перерви – як можливість перезавантажитися, щоб зробити ще більше.

Отже, ви можете не бути мільярдером або олімпійським чемпіоном, але ці секрети зможуть допомогти робити більше в менші терміни і не відчувати себе перевантаженими або виснаженими.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...