facebook

Потужні удари по арсеналах Башара Асада у Сирії викликали землетрус

Авіаудари по складах зброї по складах зброї, що належать Башару Асаду, у провінціях Хама і Алеппо, викликали землетрус майже у 3 бали. Про це повідомляє Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр.

Сирійські ж ЗМІ пишуть, що по арсеналах, що належать президенту Сирії Башару Асаду випустили 9 балістичних ракет. Хто саме стоїть за атакою поки невідомо.

Джерела припускають, що це могли бути США, Велика Британія або ж Ізраїль. Загинули щонайменше 38 проурядових військових. Ще 57 поранені. Іранське агентство ISNA заявило про загибель 18 іранських військових.

Нагадаємо, у ніч проти 14 квітня США, Великобританія та Франція завдали ракетного удару по цілях у Сирії після хімічної атаки у місті Дума, внаслідок якої загинуло щонайменше 70 цивільних. У результаті було уражено об’єкти, що мають стосунок до програми сирійського уряду щодо використання хімічної зброї. Загиблих внаслідок операції немає, проте троє осіб отримали осколкові поранення.

Цього ж дня вибухи пролунали на найбільшій у Сирії військовій базі у Джебель-Азані, а 17 квітня була атакована військова авіабаза Шайрат неподалік міста Хомс. Наразі невідомо, чи причетні до цього сили Ізраїлю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...