facebook

Через порушення на виборах до ОТГ проти спостерігача від “Батьківщини” відкрили провадження

У неділю, 29 квітня, 40 громад, що напередодні об’єдналися, обирають собі голів і депутатів. Дільниці відкрилися о 8 годині у 17 областях України.

 

За попередніми підрахунками, у виборах зможуть взяти участь понад 260 тисяч виборців. Балотуються місцеві організації 30 політичних партій.

На дільницях вже зафіксували типові порушення виборчого законодавства, повідомив у прямому ефірі 24 Каналу голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

“Наразі представники нашої організації фіксують типові порушення виборчого законодавства, зокрема, затримка відкриття виборчих дільниць. Нам відомо про два таких факти. Ці дільниці відкрились із затримкою у півгодини, відтак кілька десятків людей просто пішли, не проголосувавши. Також фіксуємо факти незаконної агітації, порушення таємниці голосування, видачу бюлютенів без документів, що засвідчують особу. Проблемою номер один на сьогодні став підкуп виборців у сумнозвісній Кілійській ОТГ. З цього приводу правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження проти офіційного спостерігача від партії “Батьківщина”, який мав низку матеріалів із персональними даними виборців”, – зазначив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Імена обраних голів оприлюднять 4 травня, депутатів – 9-го.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...