facebook

Дешева електрика для українців: міф чи реальність

Поширений міф про те, що атомна енергетика в Україні дає країні близько половини всієї електрики і є дешевою для споживачів, насправді, не зовсім відповідає реаліям. Таку думку висловила експерт з питань атомної енергетики Ірина Головко.

За словами експерта, за таку помилку українцям коли-небудь доведеться заплатити високу ціну.

“У нас часто можна почути, що атомна енергетика в Україні дешева – дешевше інших джерел енергії. Але це не так – вона штучно дешева, тому що в її вартість не закладені витрати на вирішення проблем, які атомна енергетика сама і створює”, – констатувала Головко.

“Це оманлива ситуація, вона досить несправедлива. Ми говоримо, що можемо дешево виробляти електроенергію, але “Енергоатом”, який її виробляє, уряд, який отримує дешеву електрику, перекладає відповідальність за вирішення проблеми радіоактивних відходів на кого-то потім”, – пояснила експерт.

Як заявила Головко, “дешевизна ядерної енергії – міф”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо ми беремо ядерне паливо, то рішення, що з ним робити, щоб воно не забруднювало навколишнє середовище і не впливало негативно на людей, до сих пір не найдено.Ми використовуємо ядерну енергію і продукуємо відходи, з якими нічого не робимо, відкладаючи вирішення проблеми на наших дітей “, – додала експерт.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...