facebook

Звичайні іграшки для ванної можуть бути небезпечними для здоров’я

Звичайна гумова качка для ванної здається милою та нешкідливою, проте вона може містити велику кількість бактерій, небезпечних для здоров’я.

 

Вчені зі Швейцарського федерального інституту водних наук і технологій виявили, що гумові іграшки заразити людей серйозними інфекціями або навіть вбити, пише “Вісник Здоров’я”.

Такі іграшки можуть містити бактерії Legionella та стійкі до лікарських засобів мікроорганізми. Медики встановили, що бактерії, які мешкають на поверхнях таких іграшок або всередині них, можуть привести до інфекцій очей, вух або шлунку.

Науковці провели експерименти з іграшками для ванної впродовж 11 тижнів. Після цього вони зробили їх розтин. Близько 80% всіх вивчених іграшок містили потенційно небезпечні бактерії. На внутрішніх поверхнях іграшок містилося від 5 мільйонів до 75 мільйонів бактеріальних клітин на квадратний сантиметр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім бактерій Legionella, вчені виявили в іграшках стійкі до антибіотиків бактерії Pseudonomas aeruginosa, які можуть бути смертельно небезпечними, особливо для людей зі слабким імунітетом. Вчені виявили, що пластик, з якого зроблені ці іграшки, допомагав бактеріям харчуватися, вивільняючи вуглецеві сполуки.

Інші речовини для бактерій – азот та фосфор – надходили з організму людей через фізіологічні рідини як піт і сеча, а також через зовнішні забруднювачі і засоби особистої гігієни.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...