facebook

На Буковині сім’я з 11 осіб отруїлась невідомою речовиною

Батьки та дев’ятеро дітей опинились у лікарні, а все їх господарство — кролики та риба — загинуло. Потерпілі у всьому звинувачують місцеву агрофірму. Мовляв, та обробляла поля гербіцидами, які і призвели до отруєння.

Усі 11 членів сім’ї Попик потрапили до лікарні декілька днів тому з симптомами отруєння.

Поступили діти з підвищеною температурою, болями в животі, нудотою, навіть декілька разів було блювання, — розповідає заступник головного лікаря Сторожинецької лікарні Микола Дідух.

Медики отруєння підтвердили, однак, якою речовиною не знають.

Сім’я Попиків також втратила усе господарство – кроликів, рибу у ставку та бджіл на пасіці. Через отруєння хімікатами загинули бджоли.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Голова родини вважає: у всьому винна місцева агрофірма, яка хімікатами скропила поля.

Покропили з того боку, де грались діти і де ми годували кроликів. Запах був жахливий, ніби хлорофосом хтось посипав. До вечора вже все тіло почервоніло і боліла голова, – пригадує потерпілий Микола Попик.

Тим часом, у сільській раді не поспішають зі звинуваченнями. Кажуть, скарг від інших селян не надходило, а поля агрофірми розташовані далеко від села. До того ж, переконують – підприємство використовує сертифіковані речовини. Припускають, що можливо, що це хтось із селян обробляв свої городи шкідливими речовинами.

Орендар заперечує, каже, що протруювання у селі не проводив. Можливо, це зробили самі селяни. Будемо працювати над цим питанням з усім населенням села, – додає в.о старости села Банилів-Підгірний Майя Палійчук.

Фахівці управління Держпродспоживслужби вже перевіряють приватні земельні ділянки поруч із пасікою Миколи Попика. І таки виявили там шкідливі речовини. Хто і чим скропив землю поки що з’ясовують.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...