facebook

Порошенко знову пообіцяв кримським татарам національну автономію

Президент в черговий раз заявив про необхідність внесення змін до Конституції України про статус Автономної Республіки Крим.

151656
Перед прем’єрним показом у Києві фільму “Крим. Опір” президент України Петро Порошенко заявив про необхідність надання кримським татарам право на самовизначення в складі єдиної української держави, повідомила прес-служба глави держави ввечері у вівторок, 12 липня. Президент в черговий раз заявив про необхідність внесення змін до 10-го розділу Конституції України про статус Автономної Республіки Крим.

“Ми зобов’язані дати кримським татарам право на самовизначення в межах єдиної української держави. Це те, що ми заборгували кримським татарам. Українська влада це повинна була зробити, принаймні, 20 років тому. І ситуація була б зовсім іншою”, – підкреслив глава держави.

Раніше Порошенко заявляв, що має намір ініціювати створення Конституційної комісії, покликаної опрацювати зміни до Конституції щодо надання кримськотатарському народу широких прав на самовизначення в складі української держави.

Президент підкреслив, що Україна хоч із запізненням, але все ж усвідомила необхідність створення в Криму широкої національної автономії кримських татар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...