facebook

Змінив автомат на перо: після повернення з війни львівський десантник написав надихаючу книгу

Львівський десантник Володимир Бруньковський після повернення зі Сходу написав книгу під назвою “Скепсис”. У ній він детально розповів історію адаптації до мирного життя і своє перевтілення в письменника.

Військова традиція Володимира Бруньковського сягає кількох поколінь. Яку професію обере хлопець — навіть сумнівів не було.

“Дід військовий, прадід військовий, брат військовий, тому і я військовий”, — розповів ветеран АТО.

Та навіть природженому десантнику, напіврозвалена армія відбила бажання служити. Володимир подався шукати нової долі. Працював особистим тілоохоронцем відомих людей і створював незвичні вітражі зі скла. А справжнім захопленням “міцного горішка” стали книги. Майбутній Обертайло почав поглинати класику сторінка за сторінкою. Під час війни на сході перечитав понад 300 томів, а книга, яка змінила все, наче навмисно потрапила до рук.

Мені Бог дав твір “Мартін Іден” Джека Лондона, і мені дуже сподобалось, як головний персонаж пояснював, що він простий моряк, а інші – великі письменники, і що він так не вміє писати, але ж може навчитись, – розповів Володимир.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Війна остаточно змінила Володимира Бруньковського на письменника Григорія Обертайла. Своє перевтілення він передав у книзі “Скепсис”. Сам автор називає її філософською і автобіографічною.

Коли я повернувся з війни, почав писати книгу російською мовою. Як тільки накидав перші рядки, зразу ж в голову прийшла думка, що не хочу писати про українсько-російську війну мовою окупанта, — додав учасник АТО.

Ще одне захоплення, без якого боєць не уявляє свого життя, — велосипед “Куряга”. На ньому Володимир намотує сотні кілометрів і навіть на презентацію до Луцька їхав на двоколісному.

“В 90-х я захоплювався байкерством, потім мав машину, але зупинився на велосипеді, адже для мене це найбільший адреналін”, – згадує військовий.

Свою історію ветеран війни розповів на форумі “Захоплені життям”. У проекті беруть участь бійці, які пройшли війну, а в цивільному житті започаткували бізнес або ж знайшли новий фах.

Під час форуму кожному спікеру відводяться десять хвилин, щоб представити свою історію в трьох блоках: якби не війна, на війні та повернення. Усі розповіді доповнюються презентаціями з особистих архівів,
– додала співорганізаторка форуму “Захоплені життям” Анастасія Ковальчук.

Попри те, що книга бійця-письменника має назву “Скепсис”, на форумі успішних ветеранів Володимир Бруньковський вчив слухачів оптимізму й віри у власні сили.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...