facebook

Професор Могилянки пише статті для “ватників”

Один з професорів найпрестижнішої української Києво-Могилянської академії виявився не проти поділитися своїми думками з «ватним» російським виданням.


В останньому номері журналу «Росія в глобальній політиці», який нібито присвячений питанням зовнішньої політики Росії і проблемам глобалізації, з’явилася стаття Георгія Касьянова. Матеріал отримав назву «На курсах, що розходяться. Історичні лабіринти України і Росії ».

І автором цього «екскурсу» став ніхто інший, як завкафедри Києво-Могилянської академії Георгій Касьянов.

«Доктор історичних наук, завідувач відділом новітньої історії та політики Інституту історії України Національної Академії наук України, професор кафедри історії Києво-Могилянської академії», – йдеться про нього, як про автора матеріалу.

«Про Україну поки трохи призабули, але даремно. Ще нагадає про себе в контексті нового протистояння. А у нас в поточному номері – текст Георгія Касьянова про те, як розходяться історичні самоідентифікації Росії і України», – таку анотацію отримала стаття.

Резюме самого матеріалу говорить: «Навіть при «зміні влади» в Києві навряд чи можна буде говорити про радикальну зміну курсу історичної політики. Хіба що очікувати менш інтенсивного розширення націоналістичного наративу історії та пам’яті і більш зваженого «переосмислення» радянського досвіду. Діалог про минуле з Росією буде можливий тільки на академічному рівні, і то лише на нейтральних майданчиках».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цікаво і те, що професор у своїй статті кілька разів пише улюблене «ватниками» «на Україні», замість правильного «в Україні»: «В кінці 1980-х – початку 1990-х рр. на Україні »і т.д.

Питання полягає в тому, навіщо професорові українського вузу знадобилося писати саме для такого антиукраїнського ресурсу, який переповнений статтями про перевагу Росії.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...